Saviliivast kupliga ahjus antakse kuumus edasi küpsetisele kolmel viisil:
1. kuplist tuleva soojuskiirguse (nagu päike),
2. ahjupõrandalt otsekontakti kaudu küpsetisele ja
3. sooja õhu ringlemise kaudu (ümaras kuplis saab õhk ringelda loomulikult).
Koolituse käigus ehitame paksuseinalise kuppel pitsahju, mis tänu suurele salvestavale massile sobib erinevate toitude küpsetamiseks. Korstnaga ahju ehitamise raames õpid selgeks nii korstnaga kui ka ilma korstnata pitsaahju valmistamise.
Korstnata versioon on veel lihtsam ja kiiremini teostatav.
Käsitletavad teemad:
1. kuplist tuleva soojuskiirguse (nagu päike),
2. ahjupõrandalt otsekontakti kaudu küpsetisele ja
3. sooja õhu ringlemise kaudu (ümaras kuplis saab õhk ringelda loomulikult).
Koolituse käigus ehitame paksuseinalise kuppel pitsahju, mis tänu suurele salvestavale massile sobib erinevate toitude küpsetamiseks. Korstnaga ahju ehitamise raames õpid selgeks nii korstnaga kui ka ilma korstnata pitsaahju valmistamise.
Korstnata versioon on veel lihtsam ja kiiremini teostatav.
Käsitletavad teemad:
- Õpime tundma erinevaid savisegusid ja valime ahju jaoks sobiva segu.
- Saad ülevaate kuppelpitsaahju erinevatest kihtidest ja materjalidest.
- Õpime selgeks olulised mõõdud ja suhtarvud, mis tagavad hästi toimiva ahju valmistamise.
- Õpime tundma praktikas nii korstnaga kui ka ilma korstnata ahju lahendust.
- Cob savisegu valmistamine (kasutame selleks jalgu ja käsi).
- Erinevad abinõud mõrade tekkimise ohu vähendamiseks savisegudega viimistlemisel.
- Pitsaahju kasutamine ja hooldamine.